Nazovite nas: +385 21 659 202 | E-mail: green-island@eko-adria-solta.com

fgvtour

Stomorska
Prvo naselje stanovnika Šolte na obali (17. st.), ima još i danas šarm i idilu ribarskog i pomorskog mjesta, što se naslućuje po originalnim kamenim fasadama zgrada u staroj jezgri mjesta. Očuvane u priličnom broju, mnoge sa puno ljubavi restaurirane, poredane su u nizovima oko stomorske uvale.

Ovdje se događaji odvijaju svojim vlastitim usporenim ritmom. Čak ni ljeto sa brojnim gostima izgleda da na tome ništa ne može promjeniti. Jer se i gosti rado predaju ovom opuštenom suživotu generacija. Riva je pregledna i domaći će ljubazno uzvratiti jutarnji pozdrav pridošlih lica.

Čak i kad postane živo i šareno od proljeća do jeseni, i kad se jahte i jedrilice nanižu uz rivu, svako će naći za sebe mjesto prema svojoj želji za šetnju, promatranje ili odmor. Sasvim opušteno dočekat će nautičari, domaći, gosti i posjetioci svi zajedno prve jutarnje sate.

Iako ribolov danas više predstavlja hobi nego profesiju, ljubav prema moru osjeća se u svim porama svakodnevnice stanovnika Stomorske. Tako se male ribarske brodice ljuljaju na valovima cijelu godinu, pored velikih usko privezanih jahti u ljetnim mjesecima.

Nekad se čini da je stalo vrijeme, ili barem da ne igra nikakvu važnu ulogu. Ljudi se raduju jednostavnim blagodatima života, što je naravno zarazno i čemu se ni sami nećete želit oduprijeti.

Nasuprot svojoj preglednoj veličini pruža Stomorska sve što je potrebno u svakodnevnom životu, domaćem i gostu. Dvije male trgovine, pošta, desetci restorana, beach bar, najam bicikla i skutera, teniski teren na otvorenom sa rasvjetom, škola ronjenja, izleti brodom po Vašoj želji.

Gotovo cijela obala mjesta (osim područja luke) mogla bi se nazvati plažom, tako da nećete imat problema čak i pješice naći Vaš mali privatni kutak. Na interesantnim ravnim stijenama ili na šljunčanim plažama. Kupanje i ronjenje ovdje su prvoklasni užitak, zahvaljujući prozirnosti i čistoća mora.

POGLEDAJTE VIDEO


Cijena: € 1.755.000
500 m
500 m
70 m
100 m
500 m
11000 m
Atraktivno građevinsko zemljište na rubu naselja Stomorska. Nalazi se na padini s nesmetanim pogledom na more i obalu. Od centra mjesta u kojem se nalaze restorani i trgovina udaljeno je 500 metara. Do parcele je proveden asfaltni put. Sva infrastruktura je uz parcelu. Za ovo zemljište je i ...